Maastricht en omstreken

Taxatierapport Maastricht

In een taxatierapport staat wat de vrije verkoopwaarde van uw woning is. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen een gevalideerd taxatierapport en een standaard taxtierapport. Nationale Taxateurs rekent geen toeslag voor het valideren van uw taxatierapport.

Gevalideerd taxatierapport

Als uw taxatierapport gevalideerd is, dan is dat rapport goedgekeurd door het NWWI. Uw taxatierapport is dan gecontroleert op kwaliteit en onafhankelijkheid. In bepaalde gevallen heeft u een gevalideerde taxatie nodig, bijvoorbeeld als u een hypotheek afsluit of oversluit. Een gevalideert taxatierapport is in veel gevallen beperkt geldig. Dit verschilt per geldverstrekker.

Een standaard taxatierapport kunt u niet gebruiken voor het aanvragen of oversluiten van uw hypotheek, omdat dit rapport ongevalideerd is. U kunt een standaard taxatierapport wel gebruiken in andere situaties, bijvoorbeeld om de vraagprijs van uw woning in te schatten, een verzekering af te sluiten, of om bezittingen te verdelen. Van Hezel Vastgoed kan u helpen te bepalen welk type taxatierapport u nodig heeft.

Wat staat er in het taxatierapport?

In een taxatierapport staan altijd de volgende onderdelen:

Taxatierapport aanvragen